Milupa receptek
1 adag 150 ml
Hozzávalók:
|
Elkészítés: Az almát meghámozzuk és lereszeljük. 100 ml felforralt és lehűtött vízzel együtt összeturmixoljuk. A Milupa HA Vaníliás pépet fokozatosan keverjük hozzá, ügyelve, hogy teljesen feloldódjon. A maradék 50 ml vizet fokozatosan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá.
|

200 ml
Hozzávalók:
|
Elkészítés: Az őszibarackot alaposan megmossuk, héját eltávolítjuk, majd összenyomkodjuk. Célszerű érett, puhább barackot választani. Az összenyomott barackot felengedjük a felforralt és lehűtött vízzel, összeturmixoljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a Milupa HA Vaníliás pépet.
|

220 ml
Hozzávalók:
|
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, majd villával áttörjük (6 hónapos kor alatt magjait eltávolítjuk). Hozzáadjuk a 60 ml felforralt és lehűtött vizet, majd összeturmixoljuk. A keverékhez folyamatosan adagolva keverjük hozzá a Milupa HA Vaníliás pépet, míg elérjük a megfelelő sűrűséget. Ha kellően gyorsan törjük össze a banánt és öntjük le vízzel, akkor megelőzhetjük a banán megbarnulását.
|
Sütőtökpüré (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
220 ml
Hozzávalók:
|
Elkészítés: A sütőtököt megmossuk, felszeleteljük, kiszedjük a belső magos részét, majd megsütjük. Amikor megsült, eltávolítjuk a héját, majd villával áttörjük. Az áttört sütőtököt összeturmixoljuk a felforralt és lehűtött vízzel, majd fokozatosan hozzákeverjük a Milupa HA Natúr pépet. Ha jó sütőtököt választottunk, kellemes édes masszát kapunk.
|

Hozzávalók:
|
Elkészítés: A meghámozott, felszeletelt őszibarackot a tápszerrel habosra turmixoljuk.
|

Hozzávalók:
|
Elkészítés: A banánt a tápszerrel habosra turmixoljuk.
|
Gyümölcsös kavalkád
Hozzávalók:
|
Elkészítés: A kimért tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, majd a gyümölcspépet és az egészet csomómentesre turmixoljuk.
|

Hozzávalók:
|
Elkészítés: A meghámozott és kockára vágott gyümölcsöket kevés vízben puhára főzzük, elkészítjük a HA rizspépet és az egészet turmixgépben simára turmixoljuk.
|

Hozzávalók:
|
Elkészítés: A meghámozott, felszeletelt őszibarackot, vagy a feldarabolt banánt, az elkészített HA rizspéphez adjuk és csomómentesre turmixoljuk. Friss gyümölcs helyett, pl. télen használhatunk üveges, gyümölcsös bébidesszertet is.
|
Kétszínű finomság
Hozzávalók:
|
Elkészítés: A tejpépeket külön-külön kistálba elkészítjük (a tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, majd a gyümölcspépet és az egészet csomómentesre elkeverjük). Az elkészített tejpépeket úgy tálaljuk, hogy a tányér egyik felére a gyümölcsös pépet a másik felére a csokis tejpépet halmozzuk. Amikor etetjük a babánkat, a kanálra tegyünk egy kevés csokis tejpépet és egy kevés gyümölcsös tejpépet is.
|

Hozzávalók:
|
Elkészítés: Az almát megmossuk, de nem hámozzuk meg, a mag-házát karalábévájóval kikanalazzuk. Kevés vizet öntünk egy üvegtálba, beleállítjuk az almát és lefedjük. Mikrohullámú sütőben puhára pároljuk (kb. 5 perc 850 watt-on). Az almát hagyjuk kihűlni, és beletöltjük az elkészített HA vaníliás gabonapépet. Az almának csak a belső húsos részét és a HA pépet adjuk a babának az alma héját ne!
|

Hozzávalók:
|
Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, majd a tápszerrel és az olajjal simára turmixoljuk.
|

280 ml
Hozzávalók:
|
Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd feltesszük főni. Amikor felpuhult, leszűrjük és villával összenyomkodjuk. Az összetört burgonyát felengedjük 100 ml felforralt és lehűtött vízzel és összeturmixoljuk. Ebbe a masszába keverjük bele fokozatosan a Milupa HA Natúr pépet és a maradék felforralt és lehűtött vizet. Amikor teljesen homogénre kevertük, hozzáadjuk az 1 mokkáskanálnyi extra szűz olíva olajat, majd azzal is alaposan elkeverjük. A burgonyánál nagyon fontos, hogy azonnal adjuk a babának, mert állás során hajlamos nagyon besűrűsödni.
|

Hozzávalók:
|
Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát kevés vízben puhára főzzük. A paradicsomot meghámozzuk és szitán átpaszírozzuk. Csak a héj és a mag nélküli paradicsomlevet adjuk a burgonyához, majoránnával fűszerezzük, és összeforraljuk. Végül az olajjal és a tápszerrel simára turmixoljuk.
|
Brokkoli püré (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
280 ml
Hozzávalók:
|
Elkészítés: A brokkolit rózsákra szedjük és alaposan leöblítjük, majd feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és villával összenyomkodjuk. Az összetört brokkolit felengedjük 100 ml felforralt és lehűtött vízzel összeturmixoljuk. Ebbe a masszába keverjük bele fokozatosan a Milupa HA Natúr pépet és a maradék 60 ml felforralt és lehűtött vizet. Amikor teljesen homogénre kevertük, hozzáadjuk az 1 mokkáskanálnyi extra szűz olíva olajat, majd azzal is alaposan elkeverjük.
|

Hozzávalók:
|
Elkészítés: A borsót petrezselyemzölddel ízesítjük és puhára főzzük, majd sűrű szitán átpaszírozzuk (a héj része ne kerüljön bele a főzelékbe), ezt követően a tápszerrel, vagy a HA rizspéppel simára keverjük.
|
Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók:
|
Elkészítés: A kimért tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, a gyümölcspépet, a túrót, és az egészet habosra turmixoljuk.
|