Milupa receptek

 
 
4 hónapos kor után
Almahab (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
1 adag 150 ml
Hozzávalók:
  • 1 db közepes alma (65 g)
  • 3 ek. Milupa HA Vaníliás pép
  • 150 ml felforralt és lehűtött víz
Elkészítés: Az almát meghámozzuk és lereszeljük. 100 ml felforralt és lehűtött vízzel együtt összeturmixoljuk. A Milupa HA Vaníliás pépet fokozatosan keverjük hozzá, ügyelve, hogy teljesen feloldódjon. A maradék 50 ml vizet fokozatosan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá.

oszibarack.jpgŐszibarackkrém (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
200 ml
Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb őszibarack (120 g)
  • 3 ek. Milupa HA Vaníliás pép
  • 110 ml felforralt és lehűtött víz
Elkészítés: Az őszibarackot alaposan megmossuk, héját eltávolítjuk, majd összenyomkodjuk. Célszerű érett, puhább barackot választani. Az összenyomott barackot felengedjük a felforralt és lehűtött vízzel, összeturmixoljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a Milupa HA Vaníliás pépet.
 
banan.jpgBanánkrém (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
220 ml
Hozzávalók:
  • 1/2 db közepes banán (kb.60 g)
  • 2 ek. Milupa HA Vaníliás pép
  • 60 ml felforralt és lehűtött víz
 
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, majd villával áttörjük (6 hónapos kor alatt magjait eltávolítjuk). Hozzáadjuk a 60 ml felforralt és lehűtött vizet, majd összeturmixoljuk. A keverékhez folyamatosan adagolva keverjük hozzá a Milupa HA Vaníliás pépet, míg elérjük a megfelelő sűrűséget. Ha kellően gyorsan törjük össze a banánt és öntjük le vízzel, akkor megelőzhetjük a banán megbarnulását.
 
Sütőtökpüré (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
220 ml
Hozzávalók:
  • 140 g sült, meghámozott sütőtök
  • 2 ek. Milupa HA Natúr pép
  • 120 ml felforralt és lehűtött víz
Elkészítés: A sütőtököt megmossuk, felszeleteljük, kiszedjük a belső magos részét, majd megsütjük. Amikor megsült, eltávolítjuk a héját, majd villával áttörjük. Az áttört sütőtököt összeturmixoljuk a felforralt és lehűtött vízzel, majd fokozatosan hozzákeverjük a Milupa HA Natúr pépet. Ha jó sütőtököt választottunk, kellemes édes masszát kapunk.
 

oszibarack.jpgŐszibarackturmix (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
Hozzávalók:
  • 1 db őszibarack (80 g)
  • 100 ml Milupa HA vagy HA2 elkészített tápszer (100 ml víz + 3 mérőkanál tápszerpor)
Elkészítés: A meghámozott, felszeletelt őszibarackot a tápszerrel habosra turmixoljuk.
 
banan.jpgBanánturmix (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
Hozzávalók:
  • 1/2 db banán (40 g)
  • 100 ml Milupa HA vagy HA2 elkészített tápszer (100 ml víz + 3 mérőkanál tápszerpor)
Elkészítés: A banánt a tápszerrel habosra turmixoljuk.
 
Gyümölcsös kavalkád
Hozzávalók:
  • 1 doboz (100 g) Alma-narancs-banán Frutapura gyümölcspüré
  • 7 kanál Milupa Vegyes gyümölcsös tejpép
  • 130 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
Elkészítés: A kimért tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, majd a gyümölcspépet és az egészet csomómentesre turmixoljuk.
 
 
oszibarack.jpgGyümölcsmártás
Hozzávalók:
  • 1 db (80 g) közepes őszibarack
  • 1 db (60 g) közepes alma
  • 250 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
  • 1 adag HA rizspép (160 ml víz + 5 evőkanál HA rizspép)
Elkészítés: A meghámozott és kockára vágott gyümölcsöket kevés vízben puhára főzzük, elkészítjük a HA rizspépet és az egészet turmixgépben simára turmixoljuk.
 
 
banan.jpgGyümölcsös krém
Hozzávalók:
  • 1/2 db (40 g) őszibarack vagy ½ db (40 g) banán
  • 1 adag HA rizspép (160 ml víz + 6 evőkanál HA rizspép)
Elkészítés: A meghámozott, felszeletelt őszibarackot, vagy a feldarabolt banánt, az elkészített HA rizspéphez adjuk és csomómentesre turmixoljuk. Friss gyümölcs helyett, pl. télen használhatunk üveges, gyümölcsös bébidesszertet is.
 
Kétszínű finomság
Hozzávalók:
  • 1/2 doboz (50g) Alma-narancs-banán Frutapura gyümölcspüré
  • 7 kanál Milupa Vegyes gyümölcsös
  • tejpép +130 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
  • 7 kanál Milupa Csokis tejpép + 100 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
Elkészítés: A tejpépeket külön-külön kistálba elkészítjük (a tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, majd a gyümölcspépet és az egészet csomómentesre elkeverjük). Az elkészített tejpépeket úgy tálaljuk, hogy a tányér egyik felére a gyümölcsös pépet a másik felére a csokis tejpépet halmozzuk. Amikor etetjük a babánkat, a kanálra tegyünk egy kevés csokis tejpépet és egy kevés gyümölcsös tejpépet is.
 
alma.jpgTöltött alma
Hozzávalók:
  • 1 db (150 g) alma
  • kis adag HA pép (50 ml víz + 3 púpozott evőkanál Milupa HA vaníliás gabonapép
  • kevés víz
Elkészítés: Az almát megmossuk, de nem hámozzuk meg, a mag-házát karalábévájóval kikanalazzuk. Kevés vizet öntünk egy üvegtálba, beleállítjuk az almát és lefedjük. Mikrohullámú sütőben puhára pároljuk (kb. 5 perc 850 watt-on). Az almát hagyjuk kihűlni, és beletöltjük az elkészített HA vaníliás gabonapépet. Az almának csak a belső húsos részét és a HA pépet adjuk a babának az alma héját ne!
 
burgonya.jpgBurgonyapüré
Hozzávalók:
  • 1 db (=150 g) nagy burgonya
  • 100 ml Milumil HA vagy HA2 elkészített tápszer (100 ml víz + 3 mérőkanál tápszerpor)
Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, majd a tápszerrel és az olajjal simára turmixoljuk.
 
burgonya.jpgBurgonyapüré kicsit másképp (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
280 ml
Hozzávalók:
  • 2 kicsi burgonya (kb. 160 g)
  • 3 ek. Milupa HA Natúr pép
  • 120 ml felforralt és lehűtött víz
  • 1 mokkáskanál extra szűz olíva olaj
Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd feltesszük főni. Amikor felpuhult, leszűrjük és villával összenyomkodjuk. Az összetört burgonyát felengedjük 100 ml felforralt és lehűtött vízzel és összeturmixoljuk. Ebbe a masszába keverjük bele fokozatosan a Milupa HA Natúr pépet és a maradék felforralt és lehűtött vizet. Amikor teljesen homogénre kevertük, hozzáadjuk az 1 mokkáskanálnyi extra szűz olíva olajat, majd azzal is alaposan elkeverjük. A burgonyánál nagyon fontos, hogy azonnal adjuk a babának, mert állás során hajlamos nagyon besűrűsödni.
 
burgonya.jpgParadicsomos burgonyafőzelék
Hozzávalók:
  • 1 db (150 g) nagy burgonya
  • 2 db (160 g) közepes paradicsom
  • 50 ml dupla sűrűségű Milumil HA vagy HA2 elkészített tápszer (50 ml víz + 3 mérőkanál tápszerpor)
  • 1 kávéskanál olivaolaj, egy csipetnyi majoránna zöldfűszer
Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát kevés vízben puhára főzzük. A paradicsomot meghámozzuk és szitán átpaszírozzuk. Csak a héj és a mag nélküli paradicsomlevet adjuk a burgonyához, majoránnával fűszerezzük, és összeforraljuk. Végül az olajjal és a tápszerrel simára turmixoljuk.
 
Brokkoli püré (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
280 ml
Hozzávalók:
  • 100 g brokkoli
  • 3 ek. Milupa HA Natúr pép
  • 160 ml felforralt és lehűtött víz
  • 1 mokkáskanál extra szűz olíva olaj
Elkészítés: A brokkolit rózsákra szedjük és alaposan leöblítjük, majd feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és villával összenyomkodjuk. Az összetört brokkolit felengedjük 100 ml felforralt és lehűtött vízzel összeturmixoljuk. Ebbe a masszába keverjük bele fokozatosan a Milupa HA Natúr pépet és a maradék 60 ml felforralt és lehűtött vizet. Amikor teljesen homogénre kevertük, hozzáadjuk az 1 mokkáskanálnyi extra szűz olíva olajat, majd azzal is alaposan elkeverjük.
 
borso.jpgBorsófőzelék
Hozzávalók:
  • 250 g borsó (átpaszírozást követően kb. 100 g marad
  • 100 ml dupla sűrűségű Milumil HA vagy HA2 elkészített tápszer (100 ml víz + 6 mérőkanál tápszerpor) vagy HA rizspép (2 evőkanál HA rizspép + 50 ml víz)
  • 1 csipet finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés: A borsót petrezselyemzölddel ízesítjük és puhára főzzük, majd sűrű szitán átpaszírozzuk (a héj része ne kerüljön bele a főzelékbe), ezt követően a tápszerrel, vagy a HA rizspéppel simára keverjük.
 
 
Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók:
  • 1/2 doboz (50g) Alma-narancs-banán Frutapura gyümölcspüré
  • 4 kanál Milupa Vegyes gyümölcsös tejpép
  • 70 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
  • 1 teáskanál túró
Elkészítés: A kimért tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, a gyümölcspépet, a túrót, és az egészet habosra turmixoljuk.