Gyümölcs és gabonaféle

A csecsemő harmonikus fejlődésében fontos szerepet játszik a kiegyensúlyozott étrend. A táplálkozás elválaszthatatlan része a gyümölcs, mert természetes forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak és más fontos, az ember számára nélkülözhetetlen anyagoknak.
Körte
A körte segít a méreganyagok kiválasztásában, elősegíti a vérképződést és erősíti az immunrendszert. 6 hónapos kortól.
 
alma.jpgAlma
Az alma gazdag pektinben, mely kitisztítja a szervezetet és hozzájárul a metabolitikus folyamatok optimalizációjához. 4 hónapos kortól adható.
 
 
eper.jpgEper
Az epernek pozitív hatása van a metabolizmusra és az immunrendszerre. Gazdag forrása az A-, B-, C-, E-vitaminoknak, ásványi anyagoknak, főleg a bórnak, káliumnak, fluornak, foszfornak, magnéziumnak, kobaltnak, kénnek és kalciumnak. 12 hónapos kortól.
 
sargabarack.jpgSárgabarack
A sárgabarack jó hatással van a haj, körmök és bőr minőségére, valamint csökkenti a fáradékonyságot. 8 hónapos kortól.
 
afonya.jpgÁfonya
Az áfonya segít hasmenés esetén, megerősíti az immunrendszert a vírusokkal szemben, csökkentik a vér cukor- és koleszterinszintjét. 12 hónapos kortól.
 
oszibarack.jpgŐszibarack
Az őszibaracknak nyugtató hatása van a szervezetre, erősíti a szívet, az ereket és a vérkeringést. 4 hónapos kortól adható.
 
banan.jpgBanán
Fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Gazdag sacharidokban és magas a kálium-tartalma. 4 hónapos kortól mag nélkül.
 
malna.jpgMálna  
A málna elegendő kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, káliumot, de szalicilsavat is tartalmaz, mely eredményes a lázzal járó betegségekkel szemben. 12 hónapos kortól.
 
szeder.jpgSzeder
A szeder nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Fogyasztása elsősorban megfázáskor, az üregek gyulladásánál, stb. ajánlott. Segíti a betegség gyorsabb lefolyását.
 
szilva.jpgSzilva
A szilva többek között B12-vitamint (kabalamint) tartalmaz, mely fontos a vér képződésénél, továbbá biotint, mely a testben lejátszódó anyagcserénél játszik fontos szerepet, és gondoskodik bőrünk, körmeink és hajunk egészségéről és szépségéről. 8 hónapos kortól.
 
gabonafelek.jpgGabonafélék
A gabonafélék nélkülözhetetlen összetevői a csecsemő étlapjának 6 hónapos kortól. Forrásai elsősorban a B-vitaminnak, élelmi rostoknak és vasnak. A gabonaféléket kása formájában vezethetjük be a gyermek étrendjébe – legelőször rizs-, kukorica-, majd gabonakását, melyet a továbbiakban bele lehet keverni gyümölcsalapú, ill. húsos-zöldséges ételekbe. 4 hónapos kortól: rizs, kukorica, szentjánoskenyér, 6 hónapos kortól: búza, zab, árpa, rozs.