Sinemil receptek

 
Milumil Sinemil alap pép gyümölccsel vagy zöldséggel:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemil
 70 ml felforralt és lehűtött víz
 Életkornak megfelelően szabadon választható gyümölcs vagy zöldség
 Pl.: fél alma (60-80g), fél körte (60-80g), fél őszibarack (60-80g), fél banán, 1 kisebb répa (60g), 
 1 kisebb burgonya (80g), 1 vékony szelet sütőtök (80g)
 
Elkészítés: a gyümölcsöt/zöldséget tisztítjuk- és meghámozzuk. Ezután a gyümölcsöket reszeljük, préseljük, turmixoljuk (ha szükséges kevés vízzel), a zöldségeket megpároljuk, turmixoljuk, majd a vízzel simára kevert Milumil Sinemil péphez adjuk.
 
 
Barackhab:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemil
 50 ml felforralt és lehűtött víz
 120 g őszibarack
 
Elkészítés: A Milumil Sinemilt a vízzel simára keverjük. A barack héját és magját eltávolítjuk, kevés vízzel turmixoljuk. A pépet a barackkal alaposan elkeverjük, villával vagy botmixerrel felhabosítjuk.
 
 
Milumil Sinemil vegyes gyümölcs desszert:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemil
 1 pohár (100g) Milupa Frutapura 100%-os gyümölcspüré
 40 ml felforralt és lehűtött víz
 
Elkészítés: A Milumil Sinemil alapport vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Frutapura gyümölcspürét. A baba életkorának és az ízlésének megfelelően, több vagy kevesebb víz hozzáadásával, hígíthatjuk-, illetve sűríthetjük a desszertet.
 
 
Alma-répa főzelék:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemilt
 50 ml felforralt és lehűtött víz
 50 g alma
 50 g sárgarépa
 3-4 ek a pároló léből
 
Elkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk és egy párolóbetétes tálban 25 perc alatt puhára gőzöljük. A sárgarépát ás a meghámozott almát turmixgépben összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük. Ha szükséges, néhány evőkanállal teszünk hozzá a pároló léből. A Milumil Sinemilt vízzel kikeverjük, végül, a kétféle pépet összedolgozzuk.
 
 
 
Céklafőzelék:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2ek Milumil Sinemil
 50 ml feldaraboljuk és lehűtött víz
 80 g biocékla
 80 g burgonya
 3-4 ek a pároló léből
 
Elkészítés: A céklát és a burgonyát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Párolóbetétes tálban a céklát 35 perc alatt puhára pároljuk. A burgonyát tíz perccel később helyezzük mellé. A párolt zöldségeket összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a vízzel simára kevert Milumil Sinemilhez.
 
 
Különleges főzelék:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemil
 60 ml felforralt és lehűtött víz
 60 g burgonya
 80 g alma
 60 g sütőtök
 3-4 ek a főző léből
 
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és feltesszük főni, annyi vízzel, hogy az éppen ellepje. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, és apróra kockázzuk. Amikor a krumpli félig megfőtt, beletesszük a sütőtököt. A burgonyát ésa sütőtököt együtt puhára főzzük. Ezután az almát meghámozzuk, kimagozzuk, apróra vágjuk, majd 2 evőkanál Milumil Sinemillel együtt, a zöldségekhez adjuk. Az egészet turmixoljuk, ízlés szerint a főzővízzel hígíthatjuk.
 
 
Brokkoli-répa főzelék:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemilt
 50 ml felforralt és lehűtött víz
 100 g sárgarépa
 50 g brokkoli
 3-4 ek a pároló léből
 
Elkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, a brokkolit megtisztítjuk. Egy párolóbetétes tálban 25 perc alatt puhára gőzöljük a sárgarépát és a brokkolit. ( A brokkolit 5 perccel később tegye a párolóvízbe.) A sárgarépát néhány evőkanál párolóvízzel pépesre turmixoljuk. A brokkolit villával összetörjük. A Milumil Sinemil alapport kikeverjük a vízzel, majd hozzákeverjük a zöldségeket.
 
 
 
Karfiolkrémleves:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemil
 80 g karfiol
 100 ml felfőzött és lehűtött víz
 3-4 ek a pároló léből
 Petrezselyem
 
Elkészítés: A megmosott és megtisztított karfiolt párolóbetétes edénybe 15 perc alatt puhára gőzöljük. A megpuhult zöldséget, 3-4 evőkanál pároló vízzel és egy evőkanál Milumil Sinemillel összeturmixoljuk, majd a felforralt vízzel felengedjük. Petrezselyemmel ízesítjük.
 
 
Meggymártás húsokhoz:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemil
 50 ml felforralt és lehűtött víz
 120 g meggy
 késhegynyi fahéj
 
Elkészítés: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, kevés vízzel összeturmixoljuk. A Milumil Sinemil port a maradék vízzel simára keverjük. A pépet és a fahéjat a meggyhez adjuk és az egészet újra turmixoljuk. Húsokhoz tálaljuk.
 
 
Zöldborsópüré cukkínivel:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemil
 50 ml felforralt és lehűtött víz
 100 g borsó
 150 g cukkíni
 1 teáskanál olíva olaj
 petrezselyem
 
Elkészítés: A borsót egy párolóbetétes tálban 25 perc alatt puhára gőzöljük. Sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk. A cukkinit egy kávéskanál olíva olajon az apróra vágott petrezselyemmel 10 perc alatt megpároljuk (ha szükséges 1-2 evőkanál vizet teszünk alá). Ha elkészült a cukkíni, villával összenyomkodjuk az átpasszírozott zöldborsóval. A Milumil Sinemil alapport vízzel összekeverjük és a zöldségpéphez adjuk.
 
 
 
Spenót felfújt:
(tej,- glutén,- szójamentes)
 
Hozzávalók – 6 adag:
 6 ek Milumil Sinemil
 150 ml felforralt és lehűtött víz
 2 db tojás
 4 ek rizsliszt
 100 g bébi spenót
 2 ek olíva olaj
 ¼ fej vöröshagyma
 (vagy 15 hó felett egy kis gerezd fokhagyma)
 késhegynyi szerecsendió
 só
 a formák kikenéséhez vaj vagy olaj és egy kevés rizsliszt
 
Elkészítés: A spenótlevelekről letépjük a szárakat, váltott (hideg-forró) bő vízzel tisztára mossuk. Egy lábasban megpároljuk a két evőkanál zsiradékon. Ízesítésnek hozzá reszeljük a vöröshagymát, nagyobb babáknak adhatunk zúzott fokhagymát a vöröshagyma helyett. Ízlés szerint tehetünk bele pici szerecsendiót is. Az elkészítési idő kb. 5 perc.
 
Ezután elkészítjük a Milumil Sinemil pépet. Belekeverjük a két tojás sárgáját, a két evőkanál rizslisztet és a megfonnyasztott spenótleveleket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és beleforgatjuk a spenótos masszába.
 
6 kicsi szuflé formát vagy egy nagyobb tűzálló tálat kivajazunk, majd rizslisztelttel megszórjuk, hogy ne tapadjon bele a felfújt. A tál(ak)ba adagoljuk a spenótos habot, ügyelve rá, hogy csak ¾ részig töltsük a formákat, mert még nőni fog a felfújt.
 
200 0C-ra előmelegítjük a sütőt. A felfújtas tálkákat egy mélyebb tepsibe tesszük, amibe vizet öntünk, úgy hogy a tálkákat kb. 1/3-ad részig érjen. A formákat tepsistől betesszük a sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
 
 
Hamis császármorzsa:
(tej,- glutén,- szójamentes)
 
Hozzávalók:
 2 ek Milumil Sinemil
 4 ek rizsliszt
 200 ml felforralt és lehűtött víz
 1 egész tojás
 1 teáskanál olíva olaj (+ sütéshez egy kevés)
 1 csipet só
 
Elkészítés: A Milumil Sinemilt és a rizslisztet összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót, hozzáöntjük a vizet és jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk az olíva olajat. Sűrű palacsinta tésztához hasonló masszát kapunk. Egy teflonbevonatú serpenyőbe olajjal vékonyan kikenve előmelegítjük. Merőkanállal a serpenyőbe mérünk egy adagot (kb. egy merőkanálnyi) tésztát. Amikor a tészta alsó oldala kezd megsülni, egy lapos végű fakanál segítségével, apró (császármorzsára hasonló) darabkákra szaggatjuk a tésztát. A kis falatkákat jól átsütjük. Milupa Frutapura gyümölcspéppel vagy lekvárral tálaljuk.
 
 
Cukkínis zöldségkrém:
(tej,- glutén,- szója,- tojásmentes)
 
Hozzávalók:
 3 ek Milumil Sinemil
 50 ml felforralt és lehűtött víz
 100 g paradicsom
 100 g cukkíni
 1 teáskanál olíva olaj
 bazsalikom, petrezselyem
 
Elkészítés: A paradicsomot leforrázzuk, a cukkínit puhára főzzük, héjukat eltávolítjuk. A zöldségeket villával összetörjük, bazsalikommal, petrezselyemmel ízesítjük. A Milumil Sinemil pépet vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és belekeverjük az olíva olajat.