MILUPA TEJPÉP RECEPTEK

 
 
Napocska-pép
Milupa Tejpép Igazi vaníliával, sárgarépapürével
Hozzávalók:
 Reszelt sárgarépa, 2 db párolva
 Milupa vaníliás tejpép, 1 adag elkészítve
 
Elkészítése: Az elkészített tejpép felét összekeverjük a sárgarépa püré ¾-ével. A tálka aljába öntjük a sárgarépás pépes pürét, ezután ráöntjük a megmaradt vaníliás pépet és a tetejét reszelt sárgarépával díszítjük.
 
 
GYÜMÖLCSPARFÉ
Hozzávalók:
• Sárgabarack 1,5 közepes db pürésítve
• Milumil vaníliás pép, 1 adag
Elkészítés: Az elkészített vaníliás pépet turmixolt sárgabarack pürével rétegezzük, a tetejét aprított sárgabarack darabokkal díszíthetjük.
 
 
 
Gesztenyés süti
Hozzávalók:
 Cukormentes gesztenyepüré, 3 evőkanál
 Milupa vaníliás tejpép, 1 adag elkészítve
 
Elkészítése: Az elkészített vaníliás pépet tálkába öntjük és a tetejét fokhagyma nyomón átnyomott gesztenyepürével díszítjük.
 
 
baba kekszBABA KEKSZ
Hozzávalók (6 db kekszhez):
• Milumil 7 gabonás pép, 6 evőkanál
• Zabpehely, 6 evőkanál
• Egy fél közepes méretű alma lereszelve vagy pürésítve
• Egy fél közepes méretű banán pürésítve
• Margarin, 1 evőkanál olvasztva
• 1 db tojás sárgája
• Szódabikarbóna, késhegynyi
• Szükség esetén víz
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük. Ha túl sűrű masszát kapunk, egy pici vizet adjunk hozzá. Ezt követően vízbe mártott evőkanállal adagoljuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 20-30 percig sütjük.
 
 
zöldséges-húsos muffinZÖLDSÉGES-HÚSOS MUFFIN
Hozzávalók (6 db-hoz):
• Milumil 7 gabonás pép, 4-5 evőkanál
• Búzaliszt (teljes kiőrlésű), 1 evőkanál
• Darált csirke- vagy pulykamell filé, 3 evőkanál
• 3 evőkanál főtt vagy párolt aprított brokkoli
• Petrezselyem, 2 csipet
• Sárgarépa, 1 db reszelve
• Natúr joghurt, 2 evőkanál
• Szódabikarbóna, 1 késhegynyi
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük és papírral kibélelt vagy szilikon muffin formába töltve, előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. fél óra alatt megsütjük.
 
 
 
Manó turmix
Milupa Folyékony Tejpép Vaníliás, őszibarackpürével turmixolva
Hozzávalók:
 Őszibarack, 1 db
 Milupa Vaníliás Folyékony tejpép, 1 doboz
 
Elkészítése: A Milupa Folyékony pépet összekeverjük az apróra vágott őszibarack darabokkal, majd összeturmixoljuk. Pohárba öntve szívószállal kínáljuk.
 
Hercegnő-pép
Milupa Tejberizspép Málna ízű meggypürével rétegezve
Hozzávalók:
 Meggy, 3 evőkanál
 Milupa málnás tejpép, 1 adag elkészítve
 
Elkészítése: A meggyet megmossuk, kimagozzuk és leturmixoljuk. A málnás pépet az előírtnál kevesebb (100 ml) folyadékkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a meggy pürét. Beletesszük a tálkába és a tetejét pár szem meggyel díszítjük.
 
 
Baba Tiramisu
Hozzávalók:
 Fél zacskó Milupa Biskotti keksz
 2 adag Milupa csokis tejpép elkészítve,
 2 adag Milupa kekszes-piskótás tejpép elkészítve
 
Elkészítése: Kikeverünk 2-2 adag Milupa pépet. A Biskotti kekszet egy rétegben letesszük a tál aljába, majd ráöntünk 1 adag csokis pépet. Erre ráteszünk még egy réteg Biskotti kekszet, amire kekszes-piskótás pépet kanalazunk. Rétegezhetünk még egy adag keksz és a tetejére csokis pépet. Az elkészült tiramisu tetejét felezett Biskottik kekszekkel díszíthetjük.
 
 
Királylány turmix
Hozzávalók:
 Piros bogyós gyümölcs (eper, málna, ribizli) 100-150 g
 banán 50 g
 2 dl Milupa Junior gyerekital
 
Elkészítése: Alaposan turmixold össze a hozzávalókat, igény esetén passzírozd át.
 
 
Popeye turmix
Hozzávalók:
 100 g banán
 50 g ananász
 
Elkészítése: 2 dl Milupa Junior gyerekitallal alaposan turmixold össze a hozzávalókat, igény esetén passzírozd át.
 
 
JOGHURTOS-GYÜMÖLCSÖS BABATORTA
Hozzávalók a piskótához:
• Milumil 7 gabonás pép, fél zacskó
• Búzaliszt (teljes kiőrlésű), 3 evőkanál
• Tojás, 2 db (fehérjét habbá verve adjuk majd a tésztához)
joghurtos-gyümölcsös babatorta• Víz szükség szerint
• Szódabikarbóna, 1 késhegynyi
Hozzávalók a krémhez:
• Natúr joghurt, 1 pohár
• Sárgabarack, 1 db pürésítve
• Banán, fél db pürésítve
• Narancs, fél db pürésítve
Elkészítés: A piskótatésztához az összetevőket összekeverjük és sütőporral bélelt formában előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük. A kihűlt piskótatésztát 3 részre felszeleteljük. A krémhez összekeverjük a natúr joghurtot a pürésített gyümölcsökkel, majd a kész krémmel rétegezzük a piskótát. Tetejét friss gyümölcsdarabokkal díszíthetjük.
 
Forrás: www.milupa.hu